• Snelle levering
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Exclusieve tuinartikelen
  • Gratis verzending vanaf 85 euro

De hipste tuintrends van 2020

De dagen worden langer, de zon begint voorzichtig weer te schijnen en als je buitenkomt hoor je de vogels alweer fluiten… Dit kan maar één ding betekenen: de lentekriebels zijn weer in volle gang. Het wordt dus de hoogste tijd om de tuin in te gaan, en deze helemaal klaar te maken voor het voorjaar en de zomer. Maar hoe pak je dit aan? In dit overzicht zetten we de nieuwste tuintrends voor je op een rij, zodat jij ook dit jaar weer kunt genieten van een stralende tuin. 

Van binnen naar buiten

Een trend die in 2019 al ontstond maar die zeker zal doorbloeien in 2020, is het doortrekken van de woonkamer naar de tuin. We brengen graag veel tijd door in een comfortabele omgeving, en wanneer we de vertrouwde stijl van ons interieur ook in de tuin een plaats geven, zal de tuin er al direct uitnodigend uitzien voor een ontspannen zomeravond. Wil je ook dat je tuin aansluit op je woning, dan kies je voor meubels en decoratiestukken die qua kleur en stijl passen bij het meubilair in je huis. Op deze manier is de mooie tuin waar je zo hard aan gewerkt hebt nog aantrekkelijker om lekker te zitten met een groepje vrienden of familie.

Combinaties van materialen

Het combineren van verschillende materialen is een van de grootste tuintrends die dit jaar speelt. Vooral hout is een erg gewild onderdeel van de meest hippe tuinen. Een erg mooie combinatie die het zeker goed zal doen in je tuin, is hout met staal of aluminium. Houten tafels en stoelen met metalen poten zijn bijvoorbeeld erg mooi, maar je kunt ook kiezen voor volledig houten tuinmeubilair, aangevuld door metalen en gietijzeren accessoires. Dit jaar is er in het assortiment een ruime keuze aan vintage tuinaccessoires die perfect passen bij de houten loungesets: denk bijvoorbeeld aan een klassieke retro bel, laarzenstandaard of vlaggenstokhouder.

Kleurcombinaties van 2020

Volgens de nieuwe tuintrends wordt groen dé kleur van het jaar, voornamelijk in combinatie met donkerblauw. Versier je tuinmeubilair met groene en blauwe kussens om wat meer kleur aan te brengen op het terras, en kies voor sfeervolle accessoires, zoals een parasol en een mooie groene of blauwe tuinspiegel aan de wand. Ook de combinatie zwart en wit maakt zijn terugkeer in de tuintrends dit seizoen. Met deze combinatie valt naar hartenlust te combineren, zowel in de keuze van het tuinmeubilair als in de decoratie.

Botanische elementen

Niet alleen daadwerkelijke bloemen en planten, maar ook prints hiervan zullen het goed doen in 2018. Versier je terras op speelse wijze met tuinkussens in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor rustige bladerpatronen in zwart-wit, of juist voor vrolijke afdrukken van bloemen, planten en dieren in de meest trendy kleuren van dit seizoen. Denk ook aan vrolijke accessoires, zoals een waterbestendige zitzak versierd met bloemen. Door de ruime keuze aan tuinkussens en accessoires is er voor iedereen wel iets te vinden om de stijl van jouw tuin op te leuken. 

Sfeervolle tuinverlichting

Een van de trends die je tuin nog sfeervoller maken, voornamelijk op een lange zomeravond, is het plaatsen van stralende sfeerverlichting. Met een aantal fakkels, die mooi aansluiten bij het houten tuinmeubilair uit bovengenoemde tips, creëer je al snel een exotische sfeer in je eigen tuin, waardoor je urenlang zou kunnen blijven zitten. En of je nu een feestje hebt of niet, met vrolijke kabels van gekleurde sfeerverlichting geef je jouw tuin op speelse wijze een unieke afwerking, die helemaal aansluit bij de huidige trends. Ook als je een kleine tuin hebt, kun je met sfeerverlichting al snel volgens de laatste trends een geheel eigen tuininterieur creëren. Wil je dan nog extra milieubewust bezig zijn, dan kun je kiezen voor LED-verlichting voor in de tuin. Deze lampen verbruiken minder stroom, en gaan daarnaast ook nog een stuk langer mee dan reguliere verlichting.

Met bovenstaande tips kun je je tuin helemaal gaan inrichten volgens de laatste tuintrends van 2018. Heb je wat extra inspiratie nodig? Dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen in de webshop, om te zien welk meubilair en welke accessoires er allemaal in jouw tuin passen. Een prachtige tuin volgens de laatste trends, om de

Laatst bekeken