• Snelle levering
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Exclusieve tuinartikelen
  • Gratis verzending vanaf 85 euro

Tuinmest, uw tuin kan niet zonder

Als u een tuin heeft, dan wilt u uiteraard dat deze er goed verzorgd bij ligt. Een tuin heeft daarom de nodige aandacht nodig. Zo zal u met regelmaat moeten snoeien, bewateren, vegen, grasmaaien en wat al niet meer zij. Niet van iedereen de grootste liefhebberij, maar u heeft vrijwel altijd eer van uw inspanningen.

Om uw bloemen, planten, gras en struiken de meest optimale verzorging te geven is het belangrijk dat u gebruik maakt van tuinmest. Tuinmest is namelijk een bron van voeding voor uw beplanting. Het zorgt er niet alleen voor dat uw beplanting er goed en gezond uitziet, maar zorgt er ook voor dat uw beplanting sterk en veerkrachtig is. Met andere woorden, tuinmest verhoogt als het ware de weerstand van uw gras en uw beplanting. Hierdoor zijn deze beter opgewassen tegen de klimaat extremen, waar we in de toekomst alleen maar meer mee te maken zullen krijgen.

Onze tips & advies voor een prachtige tuin

De beste tijd om uw  tuin te bemesten is het voorjaar. Dit is namelijk de periode van het jaar waarin uw planten en gras “er weer zin in hebben”. De koude en gure winter is voorbij en onder de warme stralen van het lentezonnetje groeit alles er lustig op los. Voor deze groei is het belangrijk dat alles wat groeit en bloeit voldoende voeding binnen krijgt. Tuinmest levert deze extra voeding. In het geval u een moestuin heeft, dan is het belangrijk dat u in de zomermaanden (meestal juli) voor een tweede keer tuinmest strooit.

Onze top 3 beste tuinmest voor uw gazon

  1. Culterra Special 10+4+8+3Mgo
  2. ECOstyle Gazon-AZ 20kg Gazonmest 7+3+4
  3. Culterra 10+4+6 Tuinmest


NPK samenstelling

Als we het over tuinmest hebben, dan komt u de term “NPK samenstelling” nog wel eens tegen. Dit geeft aan in welke mate de stoffen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) in de tuinmest aanwezig zijn. Elk van deze stoffen heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Zo zorgt stikstof er onder andere voor dat gewassen snel groeien, zorgt fosfor voor een goede wortelontwikkeling van uw gewassen en zorgt kalium onder andere voor stevige stengels en stevig blad. Kijk daarom altijd even naar de NPK op de verpakking, zodat u inderdaad die mest koopt die u het beste bij uw tuin past.

Naast kunstmest heb je ook organische tuinmest. Organische tuinmest werkt over het algemeen iets langzamer ten opzichte van kunstmest. Het heeft echter als grote voordeel dat het gezonder is voor de bodem, omdat het nu eenmaal bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Wanneer we tot slot kijken naar veel verkochte merken mest, dan komen we uit bij de merken Ecostyle en Culterra. Zowel Ecostyle al Culterra staan bekend om hun goede verhouding NPK en zijn, mede daardoor, voor verschillende soorten gras en gewassen toepasbaar. Een laatste tip die we u graag geven is het gebruik van een strooiwagen. Een strooiwagen zorgt ervoor dat tuinmest of graszaad gelijkmatig wordt verdeeld. Ideaal voor gazons, maar zeker ook ideaal als u bijvoorbeeld kampt met rugklachten.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.