• Snelle levering
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Exclusieve tuinartikelen
  • Gratis verzending vanaf 85 euro

Muizen bestrijden, het kan

Het zal je maar gebeuren. Je woont op het platteland en de boer die je buurman is laat een deel van zijn schuur wegnemen. De houten planken blijven verlaten achter. Dan gebeurt het net 1 week later dat je vreemde geluiden hoort in de slaapkamer.’s Nachts kan het akelig zijn dat je merkwaardig geruis en geknabbel hoort. Neen, het tumult komt niet voor in de slaapkamer maar toch gelukkig op zolder en vooral als het duister wordt. Je ligt er iedere nacht op te luisteren en de slaap wordt daardoor ingekort. Het geluid van een kleine horde paarden boven je hoofd heeft er niets aan en het beweegt voortdurend. Het lijkt bijna een thriller, maar neen … het zijn muizen. Je hebt het spijtig genoeg kunnen vaststellen nadat je met een zaklamp ieder hoekje van de zolder hebt bekeken. Je vermoeden is voornamelijk dat je die overlast te danken hebt aan je buurman, de boer.

Muizen verhuizen vaak van de tuin, landbouwgrond of andere plaatsen als ze gestoord worden in hun natuurlijke habitat. Vaak is het ook zo dat ze nest maken in de onmiddellijke omgeving van een voedselbron of op een rustige zolder, spouwmuur of vals plafond. Muizen kunnen via alle mogelijke spleten of gaatjes je huis ontdekken. Muizen zijn nieuwsgierige nachtdiertjes die overal in huis rondlopen op zoek naar eten en nestmateriaal. Ze kunnen op deze manier serieus wat schade aanrichten.

Zelf de muizen bestrijden. Maar hoe ?
Het is belangrijk om ons via de site Kemerintuintrends snel te contacteren wanneer je een muis of misschien een rat opmerkt. Deze vervelende kwestie moet onmiddellijk aangepakt worden alvorens het probleem zich tot een heuse muizenplaag ontwikkelt. Om dan nog niet te spreken van een rattenplaag.

Je kan de huismuizen bestrijden door gebruik te maken van muizengif, muizenkorrels of de welbekende muizenval. Als je niet wilt dat de diertjes volledig verdwijnen kunt u muisvriendelijke vallen aanschaffen en ze daarna vrijlaten in de natuur. Helaas willen muizenkorrels en muizenvallen niet altijd helpen. Sommige muizen zijn resistent voor bepaalde soorten gif en soms zijn ze zo slim om de korrels en de muisvallen te vermijden.

Daarom is een degelijk advies aan te bevelen en kan de vraag ook via onze website gesteld worden. Wij beschikken over de nodige materialen, kennis en ervaring om muizen, ratten en ander ongedierte snel en doeltreffend te bestrijden. Wij beschikken over de nodige tools en professionele merken zoals Luxan, BSI en edialux om u daadwerkelijk te helpen.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
Verwante artikelen