• Op dit moment is onze webshop alleen geopend voor Oranjeband Tuinzaden en Kinderkruiwagens
  • *** i.v.m. herzien assortiment ***
  • Snelle levering
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Exclusieve tuinartikelen
  • Gratis verzending vanaf 85 euro

De eetbare tuin of moestuin, van trend naar vaste waarde.

Dat gezondheid een groot goed is beseffen we maar al te goed. Het erop na houden van een gezonde levensstijl is vandaag de dag dan ook een actueel thema. Onderdeel van een gezonde levensstijl is natuurlijk onze voeding. Gezond eten is immers de basis van een gezond leefpatroon. En wat is er nu gezonder dan het eten van groente, fruit en kruiden uit uw eigen tuin? Vers, biologisch, smaakvol en boordevol vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen!

Het zelf kweken van groente, kruiden en fruit is populair. De moestuin is nieuw leven ingeblazen en waar het tot enkele jaren terug nog gemakkelijk was om een volkstuin te verkrijgen is dit tegenwoordig een stuk minder gemakkelijk. Dit geeft wel aan hoe populair het zelf kweken van “het eigen eten” is. Veel mensen beginnen dan ook gewoon in hun eigen tuin een moestuin. Maar een moestuin beginnen is één, deze op de juiste manier bij -en onderhouden….dat is twee.

Een moestuin maken is vrijwel in elke tuin mogelijk. Het is echt niet zo dat u een grote tuin nodig heeft om zelf uw groente en kruiden te kunnen verbouwen. Ook in de wat kleinere tuin en zelfs op een balkon is het mogelijk om een moestuin te maken. Daarnaast is het ook echt niet zo dat u een ervaren “tuinmens” moet zijn om hieraan te beginnen. Vanzelfsprekend doet u er wel goed aan om u een beetje in te lezen in het verschijnsel moestuin, maar sla hierin zeker niet door. Zo kunt u namelijk veel praktische informatie halen van zaken die u waarschijnlijk toch aan gaat schaffen. Denk hierbij maar eens aan zaaigoed als worteltjes, kropsla, rode bietjes, tuinbonen en aan kruiden als dille, peterselie en basilicum. Met betrekking tot het “hoe en wat” van het zaaien, verpotten en verder opkweken van deze gewassen vindt u alle info immers op de verpakkingen van dit zaaigoed. Het zaaigoed van het merk “oranjeband zaden” is wat dit betreft een echte aanrader.

Moestuin eetbare tuin maken beginnen

Een moestuin maken? Kemerink geeft je enkele tips om te beginnen!

Een aantal tips willen wij u uiteraard niet onthouden. Zo is het gebruik van een zaaikalender aan te raden. Een zaaikalender biedt u een handig totaaloverzicht van veel soorten groenten en geeft precies aan wanneer u wat moet doen, zodat u straks ook daadwerkelijk kunt gaan oogsten. Sommige groenteplantjes kunnen niet direct in de volle grond gepoot worden. Deze moeten eerst opgekweekt worden onder beschermende omstandigheden. Gebruik hiervoor zaken als kweektunnels, broeibakken of tuinkassen. Deze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Het merk Royal Well biedt u op dit vlak een zeer ruime keus en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Oppottafels zijn ontworpen om het oppotten en verpotten gemakkelijker te maken. Gebruik deze, want dit helpt vervelende rugklachten voorkomen.

En dan komt na al dat harde werken dat moment waar u het allemaal voor heeft gedaan……u kunt gaan oogsten! Geniet van de volle rijke smaak van uw zelf geteelde groenten en kruiden. En heeft u iets teveel uw best gedaan? Verdiep u dan eens in het inmaken & wecken van groenten, want dan heeft u nog veel langer plezier van uw inspanningen!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.